Моделот RК1 е основниот модел произведен во ТИМСТ, и од него произлегуваат сите варијанти на рамни модели.

Каминот е со правоаголна основа, погоден е за поставување на рамен зид, со неговите минимални димензии RК1 е идеален модел за мали простории од околу 60м2.

Каминот RK1rez со резервоар за топловодно греење е проектиран за загревање на простор од околу 100-140м2.

 

[wptg_comparison_table id="1"]