Кристал

Првиот камин Кристал е произведен во 2014 година, се разликува од останатите рамни модели по тоа што нема видливи метални рамки на вратата. Огноотпорното стакло со димензии 90х60см ја формира предната страна на овој модел. На барање на инвеститорите произведивме и поголем модел со ширина од 110см. Моделот е проектиран за загревање на простории од околу 80м2.

Кристал 95

ABCDEF+
1МКALEN
2Ширинаgjerësiawidthasm95
3Длабинаthellësiadepthbsm58
4Висина на рамкаlartësia e korniyëscase heightcsm65
5Висинаlartësiaheighthsm153
6Ø Излез за чадØ dalja e tzmitØ fume outletsm20
7Тежинаpeshaweightkg195
8МоќностfuqiapowerkW12
9Капацитетkapaciteticapacitym^3180-240
+

Кристал 110

ABCDEF+
1МКALEN
2Ширинаgjerësiawidthasm110
3Длабинаthellësiadepthbsm58
4Висина на рамкаlartësia e korniyëscase heightcsm70
5Висинаlartësiaheighthsm158
6Ø Излез за чадØ dalja e tzmitØ fume outletsm20
7Тежинаpeshaweightkg230
8МоќностfuqiapowerkW14
9Капацитетkapaciteticapacitym^3200-280
+