Кружен камин KK1

Кружниот камин висок KK1 се произведува со исти димензии во основа како и малиот, а се разликуваат само во висината на стаклото на вратата.Поради големата висина на вратата овој модел не се произведува со лизгална врата ниту пак со резервоар.Заобленото стакло на овој модел условува и надворешната обработка да биде со заоблени форми. Најчесто овој модел се поставува во аголна позиција, а со високото стакло добивате одличен поглед на огнот од секој агол. Со модел би загревале простор од околу 60м2.

Кружен камин висок KK1

ABCDEF+
1МКALEN
2Ширинаgjerësiawidthasm64
3Длабинаthellësiadepthbsm60
4Висина на рамкаlartësia e korniyëscase heightcsm85
5Висинаlartësiaheighthsm164
6Ø Излез за чадØ dalja e tzmitØ fume outletsm20
7Тежинаpeshaweightkg145
8МоќностfuqiapowerkW12
9Капацитетkapaciteticapacitym^3180-240
+